Werk- en leefomgeving

Stad van de toekomst

Hoe ziet onze leefomgeving er uit voor de generaties na ons? Duurzaamheid, circulariteit en vergroening zijn daarin belangrijke topics. Samen met de maatschappelijke uitdagingen zoals het klimaat en de energie, gaat de toekomst van steden intensief veranderen.

Een gezonde leefomgeving

Wonen en werken in steden, daar gaan fundamentele veranderingen plaatsvinden. Hoe duurzaam en circulair moeten we straks zijn? En hoe creëren we een gezonde leefomgeving?

Fundamentele veranderingen

De toekomst in steden gaat intensief veranderen. Steeds meer mensen moeten uiteindelijk wonen in stedelijk gebied. Dit betekent een toename van leefruimte, werkplekken en mobiliteit in en om de stad. Daarmee doen we een enorm beroep op de schaarse beschikbare ruimte. Wij gaan de uitdaging aan: stedelijke groei en verdichting vormgeven op een slimme, duurzaam en gezonde manier. De doelstelling? Een duurzame stad die voorbereid is op de toekomst.
 

Bouw jij mee aan de Stad van de toekomst?

Samen met collega’s werken aan complexe maatschappelijke vraagstukken. Die stuk voor stuk bijdragen aan de duurzame stad van de toekomst. Zodat we een gezonde omgeving creëren waar het prettig is om te wonen, te bewegen, te werken en elkaar te ontmoeten. Ben jij er klaar voor?

Bekijk vacatures

In de praktijk

De Omgevingswet, participatie, stikstof, hittestress, wateroverlast en biodiversiteit. Het speelveld is divers. Bij Antea Group werken wij met veel passie aan dit thema. Bekijk hier dan ook een aantal projecten die een bijdrage leveren aan de Stad van de toekomst.

Projecten - Stad van de toekomst

  • De Cartesiusdriehoek in Utrecht wordt getransformeerd tot eerste blue zone in stedelijk gebied, dat blijkt uit het winnende plan ‘Blue District’. Dit plan laat bewoners langer en gezonder leven.

  • De ontwikkeling van de Hembrug in Zaandam. Daar komt alles samen in een bijzonder cultuurhistorisch gebied.

  • In Amsterdam is grote behoefte aan woon- en werkruimte. Daarom werkt de hoofdstad de komende 40 jaar aan de grootste transformatie van Europa: De herontwikkeling van Amsterdam Haven-Stad.

  • Een bestaande woonwijk met circa 3.000 huishoudens klimaatadaptief maken. Deze jaren '70 woonwijk in Haarlem is daarmee goed voorbereid op de gevolgen van de klimaatverandering.

Kom snel in contact!

Hoe kijk jij naar de Stad van de toekomst? Wat wil jij bijdragen? Wij willen jou leren kennen. En daarna samen ontdekken welke kansen er liggen. Wie weet is Antea Group de ideale match voor jou.

Reageer nu